Praktijkinformatie

Opleidingspraktijk

Huisartsenpraktijk De Ceder is een opleidingspraktijk.

Dit betekent dat u naast onze vaste artsen ook terecht kan bij een huisarts in opleiding.

De opleiding tot huisarts duurt 9 jaar. Na 6 jaar ben je basisarts en de volgende 3 jaren kan je je specialiseren in de huisartsgeneeskunde. Deze specialisatie gebeurt in een opleidingspraktijk onder de verantwoordelijkheid van een huisarts praktijkopleider. Dit is vergelijkbaar met de assistent specialist in het ziekenhuis.

Deze huisarts in opleiding doet zelfstandig consultaties en pleegt dagelijks overleg met de praktijkopleider. De praktijkopleider is continu bereikbaar voor de huisarts in opleiding voor dringende vragen.

Sinds 03/04/2024 volbrengen Dr. Evy De Beys en Dr. Tibo Verplancke in onze praktijk hun specialisatie in de huisartsgeneeskunde.

Daarnaast ontvangen wij regelmatig stagiairs geneeskunde van verschillende universiteiten.

 

Om ons werk goed te kunnen doen zijn er praktijkregels opgesteld.
  • Probeer steeds op tijd te komen. Indien je niet tijdig op de consultatie kan zijn, gelieve dan te annuleren, zodat we deze momenten terug kunnen openstellen voor andere patiënten.
  • Jouw huisarts staat ook in voor dringende gevallen, vandaar dat het kan zijn dat je even moet wachten ondanks je afspraak.
  • Indien je een afspraak wenst voor twee personen, gelieve dit ook duidelijk te melden en twee afspraken in te plannen.
  • Breng steeds je e-ID mee naar de consultatie. Voor kinderen is dit de Kids-ID of ISI+-kaart. Dit om de gegevens steeds up-to-date te houden, maar ook omdat allerlei attesten en aanvragen steeds vaker elektronisch gebeuren.
  • Het staat iedereen vrij de arts van zijn/haar voorkeur te consulteren. Wanneer er echter bij deze arts geen plaats meer is, kan je gerust bij een van de collega’s in de praktijk terecht. De artsen uit de praktijk werken nauw samen en overleggen geregeld. Op deze manier proberen we continuïteit van zorg te garanderen en ook onze eigen gezondheid te bewaken. We proberen je steeds zo snel mogelijk te helpen.

HUISREGELS